STOC EPUIZAT----------------disponibil in toamna Coacazul negru Factorul curativ: frunze si fructe. Afectiuni pentru care se recomanda: hipertensiune, afectiuni renale (litiaza urica), edeme cardiorenale, guta; anemie; oboseala vizuala, miopie progresiva; articulatii umflate, dureroase; reumatism cronic degenerativ; teroscleroza, arterita, trombagenita obliteranta, hipertensiune; litiaza renala (cu urati); tulburari specifice debutului menopauzei; alcoolism. Prezentare generala
Denumirea uzuala: Coacaz, (lat. Ribes Nigrum), denumiri alternative: ruzinca, ribizli. Scurta descriere: Arbust cultivat, mai rar intalnit in flora spontana, inalt pana la 1-2 metri, puternic ramificat, cu frunze trilobate, pe spate cu puncte galbene stralucitoare, flori cu 5 petale, campanulate, galben-verzui la exterior, rosu carnal la interior. Calitati curative si actiune farmaceutica: Rutozid, vitamina C, tanin, saruri de potasiu, ulei volatil. Hipotensor cu marcata actiune antiaterosclerotica, diuretic cu masiva eliminare de acid uric si purina. Coacazele negre contin un numar impresionant de minerale si vitamine, intre care vitamina C, intr-o forma care se dovedeste a fi cea mai stabila dintre toate fructele, rezistand la caldura si oxidare. In plus, este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare, un ulei cu miros mai putin placut, dar cu efecte cu totul deosebite. Recomandari:
- suc din frunze de coacaz negru pentru stimularea formarii hematiilor Litiaza renala (cu urati) - in fiecare zi se bea de dimineata o cana de suc proaspat, iar seara o cana de ceai fierbinte de fructe si frunze. In a zecea zi de cura, se bea un litru din ceaiul obtinut dintr-o lingura de frunze de mesteacan, o lingura de boabe de ienupar si o lingura de frunze de coacaz negru, la un litru de apa clocotita. Se bea zilnic o cana de suc pe stomacul gol sau se ia o lingurita de pulbere de trei ori pe zi. O cura dureaza 2-3 saptamani. - macerat din fructe sau frunze de coacaz negru Se fac cure indelungate (3-6 luni) cu pulbere sau cu macerat de coacaze negre. - ulei volatil din fructe de coacaz negru pentru revitalizarea organismului, impotriva reumatismului, litiazei renale, hipertensiunii. - pulbere din frunze de coacaz negru impotriva miopiei, oboselii vizuale, articulatiilor umflate, a reumatismului cronic degenerativ, a litiazei renale, hipertensiunii Tulburari specifice debutului menopauzei Se beau una-doua cani de ceai pe zi sau se iau trei lingurite de pulbere pe stomacul gol. In afara sezonului se ia o jumatate de lingurita de pulbere de coacaze negre si o jumatate de lingurita de pulbere de macese pe zi. - ceai din frunze si fructe de coacaz negru impotriva alcoolismului Se bea tot acest preparat o data, pe stomacul gol. Cura dureaza 6 luni. - pentru consum impotriva arteroscelrozei, arteritei, trombagenitei obliterante, hipertensiunii Se consuma zilnic 100-200 g de coacaze negre sau se bea un pahar de suc. In afara sezonului, se ia inainte de fiecare masa jumatate de lingurita de pulbere de coacaze negre. Sensibilitate la infectii (respiratorii, intestinale, renale) - se consuma zilnic 100 g de fragi si 100 g de coacaze negre. Arteroscelroza, arterita, trombagenita obliteranta, hipertensiune - 500 g pe zi, vreme de doua saptamani. Preparare
Suc Se storc fructele sau frunzele de coacaz negru pentru a se obtine sucul. Ceaiul Alcoolism - doua linguri de fructe uscate si o lingurita de seminte de patrunjel se fierb la foc domol in trei sferturi de litru de apa, vreme de 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Ceaiul obtinut cu apa calduta din fructe si frunze are efecte antiinflamatoare si depurative ideale, fiind in mod deosebit indicat in cure de 21 de zile pentru reumatici.Vezi si descrierea coacazului rosu si alb.
arbust coacaz rosu
coacaz alb
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: seminteviilegume
Mesaj:
seminteviilegume
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Acest album nu are incă nici un comentariu.