Despre Aronia Cea mai bună alegere pentru protejarea sănătății, rămân remediile naturale, care nu-și pierd niciodată valoarea curativă, asupra organismului nostru. Aronia s-a clasat pe locul întâi în topul cercetărilor, referitoare la cantitatea de antioxidanți. Acest fruct, mic, dar atât de bogat în vitamine și minerale nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică. Pe bună dreptate este numit „ superfruct” Aronia provine din Estul Americii și este cel mai puternic antioxidant din natură, după scorțișoară. 1961— Ministrul sănătății al URSS, la vremea aceea, a recunoscut proprietățile de vindecare ale Aroniei 1994— Borissova și colaboratorii săi au făcut un studiu al sucului natural din fructe de Aronia, care a arătat că are o importantă valoare antiinflamatoare 2002— dr. Kowalozyk și colaboratorii, în cadrul departamentului de farmacologie al Academiei Medical Militare din Lodz, a arătat că antocianinii prezenți în fructele de Aronia, sunt utili în lupta împotriva stresului oxidativ, la pacienții cu probleme cardiovasculare și ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal 2003— cecetătorii de la Universitatea Statului Ohio, au constatat: compușii fructelor de Aronia, distrug aproape o cincime din celulele cancerigene, fără să le afecteze pe cele sănătoase. Studiul este publicat în articolul „ Fructele închise la culoare, pot lupta cu cancerul” 2007— Universitatea de Medicină din Varna, a făcut studii privind utilitatea fructelor de Aronia în controlul diabetului, datorită conținutului de inulină Cecetătorii din Japonia au publicat în „ Oftalmologie investigativă și studii vizuale” efectele benefice ale extractului de Aronia, asupra inflamației ochilor Departamentul Agriculturii din SUA cu sediul în Maryland, a realizat un studiu ce atestă efectele pozitive ale fructelor de Aronia, privind controlul greutății și nivelul de colesterol Fructele de Aronia au fost testate de către Departamentul de Agricultură din Statele Unite, pentru conținutul de antioxidanți. Testul ORAC ( capacitatea de absorție a radicalilor liberi ai oxigenului) arată că din 276 alimente testate, Aronia s-a clasat pe locul I cu 80 de unități 2015— cercetători români în cadrul unui proiect al Institutului Național de Cercetare— Dezvoltare Pentru Bioresurse Alimentare— IBA București, au publicat o carte„ Fortifierea Produselor Alimentare cu Fructe de Aronia”, cu toate rezultatele obținute. Imunitatea— punctul 0 al sănătății. Imunitatea reprezintă, caracteristica organismului de a se apăra în fața agresiunilor mediului extern, a virușilor, microbilor și altor agenți patogeni. Un sistem imunitar sănătos, poate învinge organismele patogene și poate stopa îmbolnăvirea. Compușii fructelor de Aronia, au rol de a menține și stimula sistemul imunitar, au proprietăți antivirale, antiinflamatoare și antimicrobiene Culoarea sucului de Aronia indică prezența în număr mare de antocianine. Antocianinele fac parte din categoria flavonoidelor și acționează ca antioxidanți foarte puternici. Literatura de specialitate arată că: —pot inhiba creșterea celulelor cancerigene —reduc absorția colesterolului și tensiunea arterială, factori de risc în afecțiunile cardiovasculare —au capacitatea de a facilita sinteza oxidului nitric de către endoteliul vaselor de sânge, ceea ce duce la creșterea elasticității și capacității lor de dilatare —pot preveni boli degenerative —ameliorează memoria și funcțiile cognitive. Fructele de Aronia sunt o importantă sursă de vitamina C. Ce trebuie să știm despre vit. C? —intervine în procesele netabolice celulare și influențează buna funcționare a majorității sistemelor din organism —este necesară pentru formarea colagenului, proteină ce intră în alcătuirea pielii, tendoanelor, ligamentelor și vaselor de sânge. Colagenul este implicat în formarea țesutului cicatricial —crește rezistența vaselor sanguine —are proprietăți tonifiante —scade incidența apariției trombilor —efect antialergic, prin activitate antihistaminică —asigură buna funcționare a celulelor hepatice —întârzie apariția cataractei la vârsnici. 100ml de suc de Aronia conțin 93% din necesarul de fier. —fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, a unor enzime, precum și a mioglobinei —are rol de a vindeca și preveni anemiile —asigură nutriția mucoaselor, secreția gastrică —ajută la procesul de creștere armonioasă —mărește rezistența la îmbolnăviri, mai ales la infecții —trasportă oxigenul către țesuturi —ajută mușchii să stocheze și să folosească oxigenul Vit. K este un nutrient esențial care ajută la: —prevenirea hemoragiilor —scade riscul de atac de cord —ajută la transformarea glucozei în glicogen, care este stocat în ficat, susținând funcționarea sănătoasă a acestuia, fiind eficientă în diferite tulburări hepatice, precum, icterul, hepatita, ciroza —reduce menstruațiile abundente și dureroase — vă poate feri de osteoporoză, artrită și alte afecțiuni ale oaselor —favorizează refacerea epidermei —are un rol important în funcționarea intestinelor 32% din doza zilnică de mangan —are proprietăți antioxidante —este foarte eficient în îmbunătățirea densității minerale a structurii osoase, formarea cartilajelor și lichidului sinovial al încheieturilor —este eficient în menținerea glicemiei la cote normale, favirizând secreția și sinteza de insulină —reglarea metabolismului este una dintre funcțiile vitale ale manganului —ajută ficatul să funcțion
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: seminteviilegume
Mesaj:
seminteviilegume
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.