Asa cum bine stim cu totii plantele sufera de anumite boli sau daunatori, indiferent ca vorbim despre pomi, arbusti sau legume. In cazul de fata nici murele nu fac exceptie, acestea fiind atacate de o serie de boli ( antractoza, septoza, patarea brun violacee a ramurilor, fainare, putregaiul cenusiu, etc ) si daunatori ( musculita galicola a tulpinilor, afide, insecte defoliatoare, gargarita florilor, acarieni, etc ).
In continuare va vom prezenta schema cu tratamente pe care o folosim noi in plantatia noastra.
-Primul tratament din an este facut imediat dupa taierea corzilor adica la inceputul lunii martie si consta intr-o solutie pe baza de cupru ( Alcupral, Champion, Triumf 40 WG, Funguran OH), care va reduce rezerva biologica de ciuperci si bacterii fitopatogene (printre care si cele responsabile de aparitia fainarii si a antractozei,). Pentru aceasta stropire se alege o zi însorita, fara vânt si cu temperaturi ale aerului ce depasesc 5 grade Celsius.
- Al doilea tratament se va face la aparitia primelor frunze, adica in prima parte a lunii martie. Acesta consta intr-un amestec de insecticid ( noi folosim Calypso sau Mosspilan deoarece sunt prietene cu albinele), fungicid pe baza de cupru ( Alcupral, Champion, Triumf 40 WG, Funguran OH, Zeama Bordeleza) si un acaricid ( Nissorun 10 WP, Novadim Progress, Milbeknock EC, etc). Acest tratament este pentru a preveni eventualele probleme cu antractoza, septoza, musculita galicola a tulpinilor, afide, diverse insecte defoliatoare.
- Al treilea tratament se va face la inaltarea inflorescentelor, adica in prima parte a lunii mai. Acesta consta intr-un amestec de insecticid ( Calypso sau Mosspilan ) si un produs pe baza de cupru ( Alcupral, Champion, Triumf 40 WG, Funguran OH, Zeama Bordeleza) . Ca sfat nu folositi aceleasi substante ( insecticid, fungicid, acaricid) de mai mult de doua ori si incercati sa le alternati deoarece astfel daunatorii nu pot capata o rezistenta la acestea. Acest tratament este pentru a preveni putregaiul cenusiu, antractoza, septoza, insecte defoliatoare, acarieni.
- Al patrulea tratament se va face la scuturarea petalelor, adica spre sfarsitul lunii mai.
Acesta consta intr-un amestec de insecticid si fungicid. Noi in cazul de fata folosim ca si insecticid Calypso sau Mosspilan ( daca la tratamentul anterior am folosit Calypso acum vom folosi Mosspilan, sau invers), iar ca fungicid folosim un fungicid sistemic si anume Topsin 70 WDG. Acest tratament este pentru a preveni fainarea , patarea brun violacee, musculita galicolo , insecte defoliatoare.
- Al cincilea tratament se va face la aparitia primelor fructe verzi, adica la inceputul lunii iunie.
Acest tratament este pentru protejarea fructelor de putregaiul cenusiu , motiv pentru care vom folosi un fungicid de contact ( noi folosim Bravo) si un fungicid sistemic ( Topsin 70 WDG). Dupa acest tratament sfatul nostru este sa nu mai stropiti pana la terminarea recoltarii ( adica inceput de septembrie) deoarece trebuie tinut cont de perioada de pauza de la tratament la recoltare pe care o au majoritatea substantelor. In cazul in care este neaparata nevoie de inca un tratament trebue sa consultati un specialist pentru a va recomanda insecticidele sau fungicidele cu timp minim de pauza.
- Ultimul tratament se va face dupa terminarea culesului, adica luna septembrie si consta intr-o solutie pe baza de cupru ( Alcupral, Champion, Triumf 40 WG, Funguran OH ). Acest tratament se face pentru a reduce rezerva biologica de ciuperci si bacterii fitopatogene si pentru a pregati intrarea in iarna a plantatiei. Asa cum se stie deja produsele cuprice mai ofera si avantajul grabirii maturarii lemnului si cresterea rezistentei ramurilor de rod la temperaturile scazute din timpul iernii.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: seminteviilegume
Mesaj:
seminteviilegume
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.